Husorden & reglementer

Husorden for Ryparken II - Tag hensyn til dine naboer.

 

§1 Musik og støj

a) Boring med såvel almindelig boremaskine som slagboremaskine samt hamrene må kun foregå
• hverdage i tiden kl. 09.00 – 18.00
• lørdage i tiden kl. 10.00 – 18.00 Det samme gælder for brug af motoriserede haveredskaber, såsom græsslåmaskiner mv.

b) Brug af radio, TV, musikinstrumenter o.l. skal ske med hensyntagen til øvrige beboere. Der må ikke spilles musik for åbne døre og vinduer. Musik og sang, der har karakter af undervisning og øvelser, er ikke tilladt, hvis det er til gene for andre beboere. I tidsrummet kl. 22:00 – 8:00 skal der generelt vises særligt hensyn til dine naboer, vedr. musik og støj.

 

§2 Pas på vores område og ting

a) Det er ikke tilladt, at ødelægge områdets træer, buske og andre planter, såvel på fællesarealet som i private haver. Alle former for hærværk på lamper, cykler, knallerter, kælderrum m.m. vil blive anmeldt til FSB. Konsekvensen af hærværk kan være opsigelse af lejemål og/eller politianmeldelse med deraf følgende erstatningsansvar.

b) Alle former for beskæring af områdets træer og buske må kun foretages efter tilladelse fraområdeudvalget eller i henhold til de eksisterende plejeplaner.

c) Der må ikke køres i motoriserede køretøjer – herunder knallerter – på stisystemet i Ryparken II.

d) Organiseret fodboldspil skal foregå på fodboldbanen og ikke på ejendommens græsarealer. Boldspil på fodboldbanen efter kl. 22.00 er ikke tilladt.

 

§3 Anvendelse af udendørs grill

Ved anvendelse af udendørs grill må kun anvendes lugtfri optændingsvæske og trækul. Når der grilles, skal der tages særlige hensyn til naboer med hensyn til røg og lugtgener.
Gril uden ben må ikke placeres direkte på borde eller græsplæne. Bl.a. af hensyn til børnene må anvendelse af gril ikke foregå uden opsyn.
Umiddelbart efter anvendelsen af grill skal der altid ryddes helt op. Man må aldrig efterlade en varm grill.

 

§4 Affald

Ejendomskontorets retningslinjer for håndtering af affald skal følges. (Kan fås ved henvendelse til ejendomskontoret eller findes på vores hjemmeside – www.rypen.dk)
Det er ikke tilladt at benytte affaldsskakten mellem kl. 23:00 – 7:00

 

§5 Husdyr

a) Det er ikke tilladt at holde husdyr, ligesom det ikke er tilladt, at fodre fugle og katte i området. (Det er naturligvis tilladt at medbringe hund eller kat på kortere besøg i ejendommen. Ved kortere besøg forstås timer, ikke hver dag, ikke over flere dage eller overnatninger.) Kæledyr (f.eks. marsvin, kaniner, mus, ildere, hamstere, fugle etc.) skal holdes inden døre.

 

§6 Leg

Leg i kælderen og i vaskekælderen er forbudt. Farlig leg med slangebøsse, bue og pil, karatestave, softguns m.m. er ikke tilladt.

 

§7 Brug af ejendommens fællesvaskeri og egen vaskemaskine/tørretumbler

a) Brug af vaskemaskiner og tørretumblere må kun foregå mellem kl. 07.00 og kl. 23.00. Gælder også ved brug af vaskemaskine og tørretumbler i eget hjem.

b) Ved brug af ejendommens fællesvaskeri skal man følge de opsatte regler og anvisninger i vaskeriet.

c) Børn under 12 år har ikke adgang til vaskeriet uden følgeskab med voksne.

 

§8 Cykler, barnevogne og knallerter

a) Iflg. brandvedtægterne må der ikke stilles cykler, barnevogne eller andet i opgangene eller i indgangspartierne hertil. Alle henstillede ting vil blive fjernet og vil herefter kunne hentes førstkommende fredag i åbningstiden på ejendomskontoret mod betaling af gebyr. Ved gentagen henstilling af effekter i opgange/indgangspartier har ejendomskontoret pligt til at indberette sagen til fsb som husordensag, hvilet kan medføre opsigelse af lejemål.

b) Cykler skal placeres i cykelstativerne eller i cykelkælderen. Der er særlige rum til cykler og barnevogne, der er aflåst. Ladcykler (Christianiacykler) kan henstilles i det særlige cykel/barnevognsskur ud mod Gartnerivej (ud for Ryparken 47).Nøgle kan hentes gratis på ejendomskontoret. Information om diverse rum til cykler og barnevogne kan fås sammesteds.

c) Defekte cykler skal fjernes fra cykelstativerne og kælderen.

d) Parkering samt kørsel på knallerter/scootere er forbudt i Ryparken II´s indre gårdareal. Med hensyn til parkering af knallerter/scootere henvises til de ydre parkeringsområder på ejendommen. Der må under ingen omstændigheder parkeres knallerter/scootere i kælderen (på grund af brandfare!)

 

§9 Fyrværkeri og leg med ild

a) Det er forbudt at affyre fyrværkeri på ejendommens område. Undtaget er dog nytårsaften.

b) Det er ligeledes forbudt at lege med ild / tænde bål på ejendommens område.

 

§10 Fællesareal, private haver og altaner

a) Hold rent og ryd op efter dig. Anvend de opsatte papirkurve. Brug af legetøj, badebassin mv. skal fjernes fra fællesområdet umiddelbart efter brug.

b) Det forpligter at have en privat have og altan. Sørg derfor for, at der altid er ryddet op.

c) Der er udarbejdet et havereglement, som skal følges Havereglementet kan fås ved henvendelse på ejendomskontoret eller ses på Ryparken II´s hjemmeside. Bemærk især, at ejendomskontoret ved overtrædelse af havereglementet har kompetence til at iværksætte initiativer på beboernes regning, således at reglerne bliver overholdt.

 

§11 Parabolregler

Der er vedtaget regler for opsætning af paraboler. Disse skal følges. Parabolreglementet kan fås ved henvendelse til ejendomskontoret eller ses på ryparkens II´s hjemmeside.

 

Klagevejledning

Hvis du som beboer føler dig generet af andre beboeres adfærd, bør du altid selv kontakte dem først.
Forklar stille og roligt, hvad sagen drejer sig om. Erfaringen viser, at dette løser langt de fleste problemer.
Såfremt dette ikke hjælper, kan du klage skriftligt til fsb. En klage skal være skriftlig. Du kan skrive et brev eller en e‐mail. Men det er bedst at udfylde fsb’s klageskema og aflevere på ejendomskontoret, der måske kan hjælpe med at løse konflikten. Klageskema kan fås på ejendomskontoret eller på www.fsb.dk
Det er vigtigt, at du skriver, hvad du klager over med konkrete eksempler og hvem, du klager over med angivelse af navn og adresse. Husk dato og underskrift på klagen.
Du kan også, via dit ejendomskontor, blive henvist til fsb’s konfliktmæglere.
Så længe en sag behandles internt i fsb, er du som klager anonym. Få sager ender i beboerklagenævnet eller hos domstolene, hvor man dog ikke kan være anonym.
Se mere om behandling af klager på www.fsb.dk

 

Husorden opdateret november 2013